Ръководството на Албена ограничава достъпа до плажа на деца от лагер

17:55, 29 юни 17 25 1227 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ръководството на „Албена“АД отказва достъп до плажа на ученици, отседнали в база на Министерството на образованието и науката, съобщи пред журналисти днес Цветелина Николова. Тя е изпълнителен директор на държавното предприятие „Ученически отдих и спорт“ ЕАД.

Николова обясни,  че дружеството осигурява отдих на деца и ученици от цялата страна. „Ние предлагаме най-ниските цени на пазара и в това се изразява социалната кампания и политика на МОН. По този начин предоставяме възможност на семейства с ниски доходи да изпратят децата си на почивка в цяла България, както и на деца от социални домове“, посочи тя.

От началото на юни от „Албена“ АД са спрели достъпа до плажната ивица за децата, настанени в лагера. учениците. „Ръководството е   взело решение и е изградило мрежа и врата с катинар“, посочи Николова. На изпратено официално питане с молба за предоставяне на ключ от въпросната врата с катинар, тя получила отговор от изпълнителния директор на „Албена“ АД Красимир Станев. В него се казва, че „с оглед повишаване на нивото на сигурност срещу заплаха от терористични актове, достъпът до курортен комплекс „Албена“ се извършва от един вход и изход, поради което не можем да Ви осигурим ключ“.

„Българските деца, и особено тези, за които загатнах преди малко, според мен, не са джихадисти на Ал Кайда. Смятам, че всички деца имат право да ползват българското Черноморие“, каза Цветелина Николова. Тя съобщи, че за двете групи, които са преминали през базата, се е наложило да се организира специализиран транспорт, който излиза 60 лева на ден. „Предвид социалния им статус, аз не мога да го изискам от тях. В момента дружеството поема тези разходи, но, ако в бъдеще не се вземе решение и не се стигне до консенсус с ръководството на „Албена“ АД, лишаваме дечицата от възможност да дойдат на почивка в нашата база“, каза Николова. Тя посочи, че капацитетът на базата е 140 деца. Вече има откази от няколко групи заради спрения достъп до плажната ивица. До края на сезона в лагера очакват около 300 деца от различни краища на България.

По думите на Николова, със спрения достъп до плажа, вечерно време децата остават заложници в базата. Те няма възможност по пътеката, както са го правили в годините назад, да достигнат до самия комплекс за различни занимания и забавления. По този начин почивна база „Фиш фиш“ е обречена на затваряне, каза още Цветелина Николова.

След пресконференцията днес, по инициатива на "Албена" АД, е проведена среща с изпълнителния директор Красимир Станев. След срещата от „Ученически отдих и спорт“ съобщиха, че "Албена" АД няма да предостави достъп да вратата на пътеката за плажа, но ще осигури транспорт до края на сезон 2017 г. за летуващите деца в почивна база "Фиш Фиш" Албена" . От следващата година дружеството следва да оскъпи почивката на летуващите, включващ се и транспорт до плажната ивица, информират от държавното дружество. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама