Започва хоровият фестивал на името на Маестро Медникаров

11:23, 30 юни 17 25 501 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ХІV-ото издание на международния хоров фестивал "Маестро Медникаров" ще се проведе от днес до 3 юли във ваканционно селище Албена и Добрич.

Фестивалът е под патронажа на кмета на Добрич Йордан Йорданов. Организатори са международна фестивална програма "Приятели на България", Община град Добрич и "Фестивална програма на детското творчество“ (Русия), а партньори Съюзът на българските композитори, Българският хоров съюз, Съюзът на българските музикални и танцови дейци.

Във фестивала ще вземат участие 11 хорови формации - 9  хора от Русия  и 2 от България. Участват професионални академични и народни хорове от всички видове, без възрастови ограничения: детски, младежки, еднородни и смесени състави. Те ще се представят с програма по избор – предкласическа, класическа, фолклорна, църковна, популярна, съвременна и друга музика. Фестивалът има конкурсен характер. Професионалното жури ще присъди диплома на лауреат I, II, III степен, диплома, Гран при и специални отличия. Фестивалът ще се проведе в театър "Албена" и в Добрич. 

Галаконцертът и награждаването на участниците ще се състои в Добрич на 2 юли /неделя/  от 16.00 ч. в Концертна зала „Добрич“, входът е свободен.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама