Заявленията за помощи за отопление – след 17 юли

13:11, 30 юни 17 25 628 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Срокът за подаване на заявления - декларации за отоплителн ия сезон 2017-2018 г . да започва от 17, а не от 1, юли предвиждат промени в Наредбата заусловията и реда за отпускане на целева помощ за отопление на министъра на труда и социалната политика . Това съобщи директорът на Регионалната дирекция „Социално подпомагане” в Добрич Ирена Баирова. Промените са свързани с увеличението на минималната пенсия от началото на юли. 
Предвижда се заявленията , подадени до влизане в сила на изменението в Наредбата , да се разглеждат и приключват по досегашния ред , като отпуснатитецелеви помощи се изплащат от съответната дирекция „Социално подпомагане ", издала заповедта . 

В тази връзка кандидатстващите трябва да знаят , че предвид очаквани предстоящи промени в Наредбата , които са по - благоприятни за тях, особено приотопление с топлоенергия , е препоръчително да подадат своите документи след 17 юли. Баирова подчерта, че з аявленията се подават по настоящ адрес. 

Предвижда се при определяне правото на целеви помощи за отопление, пенсиите, определени до 30 юни 2017 г., да се намаляват с коефициент 1,302; пенсиите в размер до 180 лв. включително, определени след 30 юни 2017 г., се намаляват с коефициент 1,452; пенсиите в размер над 180 лв , определени след 30 юни 2017 г., се намаляват с  коефициент 1,333. 
Баирова подчерта, че при изчисляване на дохода, месечните помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане, не се включват като доход на семейството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама