Добри хора помогнаха на Добромир от Добрич да участва в престижно състезание

14:20, 30 юни 17 25 538 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Четвъртокласникът от СУ "П. Р. Славейков" в Добрич Добромир Ангелов ще може да участва в международно математическо състезания в Куала Лумпур, Малайзия, благодарение на дарители, съобщи майка му Светла Георгиева.

Момчето е с големи успехи в областта на математиката. Има многобройни медали от национални и международни състезания. След спечелен златен медал от сингапурска олимпиада, той се класира за участие в няколко състезания в далечни страни - Сингапур, Китай и Малайзия. Добромир избра да се състезава в Куала Лумпур.

Необходимите средства обаче бяха непосилни за семейството. Благодарение на фирми и хора с добри сърца, вече са събрани нужните средства.

Всичко около пътуването, престоя и участието на детето в математическото състезание вече е платено, съобщи майката.

Светла Георгиева изказва огромна благодарност на дарителите. Това са "Балчикмел", мебелна фирма "КиЖ", "Никос", "Ив-Ел", "Изида", БК "Unstoppable", общински съветници от ГЕРБ, клуб ложа "Яйла", дамски клуб "Майчина грижа", "Русев пласт", строителна фирма "Свети Никола", магазини "Дидка" и "Конфетка". Има и анонимни дарители, които не желаят да бъдат споменати, на които майката също благодари.

На 1 и 2 юли Добромир Ангелов ще участва във финала на състезанието "Математика без граници" в Несебър. За финала той се класира, след като спечели златни медали на предварителните кръгове - есенен, зимен и пролетен. Момчето ще участва и във Втора национална лагер школа по математика в Пампорово от 3 до 9 юли. Той е за победителите от 6 известни състезания, за ученици от 5 до 7 клас и Добромир е одобрен въпреки че е по-малък. Лектори ще бъдат известни професори от БАН.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама