Подписан е договор за водно спасяване на четири от неохраняемите плажове в област Добрич

18:02, 30 юни 17 25 576 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Договор за осигуряване на водноспасителна дейност на четири от неохраняемите плажове в област Добрич подписа областният упавител Красимир Кирилов, съобщиха от областната администрация. Той е с Областния съвет на Българския Червен кръст, който бе единственият кандидат, подал документи по процедурата за избор на изпълнител.

Тази година спасителните постове ще са с два повече, спрямо предходното лято. От 1 юли спасителни постове ще има на плажовете „Фиш-фиш“, „Космос“, „Русалка“ /голям плаж/, и къмпинг „Добруджа“, известен още като Шабленска тузла. Стойността на договора е 66 300 лв.

Във връзка с настъпващия активен сезон на летните отпуски областният управител Красимир Кирилов в рамките на два дни извърши проверка на плажовете в областа. Огледът установи, че плажните ивици без стопани са обозначени с табели, на които е посочено, че са неохраняеми.

Плажовете с наематели и концесионери, също са обозначени по надлежния ред. На табелите са изписани собственикът, стопанинът на плажната ивица, както и цените на плажните услуги – чадър, шезлог и шалте.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама