Майки настояват за камери в детските градини в Добрич

10:40, 08 фев 18 25 512 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В детските заведения в Добрич да бъдат поставени камери за видеонаблюдение с цел предотвратяване на евентуални случаи на насилие срещу децата. За това настояват майки, които готвят протест на 16 февруари пред сградата на общината, съобщи БНР.

Протестът се организира в социалните мрежи, съобщи Милена Симеонова, която е сред инициаторите на проявата. Той ще е под наслов „Не на насилието в детските градини, ясли, училища“. 

Настояването за видеонаблюдение е само едно от 14-те искания, които майките в Добрич, а и в други градове на страната адресират към Народното събрание. Протестиращите настояват още за специална методика за подбор на работещите в системата на образованието, за осигуряване на адекватен брой специалисти, които работят с децата – логопеди, педагози, социални работници. 
Да се осигури помощен персонал за всяко дете със специални образователни потребности, в детските градини и ясли телевизията и Интернет да се използват единствено с учебна цел, са част от другите искания.

„Ние не сме срещу учителите, искаме да общуваме с тях и между нас да има доверие и нормална обратна връзка, за да осигурим най-доброто за децата“, коментира Яница Русева, майка на две деца, която също е сред организаторите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама