Майки от Добрич поискаха видеонаблюдение в детските градини и ясли

15:58, 16 фев 18 25 525 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Продължават протестите на родители срещу агресията в детските градини и училища. Днес протестираха в Добрич. Те се обединиха около искането да бъдат поставени видеокамери.

Според тях това ще бъде добре не само за децата, но и за самите учители. Освен това, родителите настояват за повече преподаватели, специалисти, ресурсни учители и психолози в детските заведения и училищата, както и по-малко деца в групите.

Протестиращите искат и по-добър диалог с учителите, за да могат да споделят с тях притесненията си.

Една от тях – Яна Господинова, предлага Община Добрич да организира анкета в детските градини и ясли, за да се проучи мнението на родителите както за въвеждането на видеонаблюдение, така и по други въпроси, свързани с децата, съобщи БНР. 

Протестиращите казаха, че застават зад исканията на Националния инициативен комитет за качествена иновативна образователна система – за цялостен надзор върху системата на образованието, за осигуряване на адекватен брой специалисти – психолози, логопеди, педагози и социални работници, за въвеждане на периодични тестове и събеседвания за определяне на състоянието на всеки служител в образователната система.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама