ГЕРБ – Добрич с дарение по повод Международния ден на доброто

20:15, 20 фев 18 25 605 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По повод Международния ден на доброто ГЕРБ-Добрич направи дарение на Общинския приют за кучета. Предоставени бяха храни за подрастващите животни и ваксини.

Народният представител Даниела Димитрова се срещна с ръководителя на приюта д-р Михаела Тосева и работещите там.

Над 4 500 животни са преминали през приюта от неговото създаване през 2009 г. до момента. Там те се кастрират, обезпаразитяват, ваксинират, маркират и се пускат отново на свобода. Капацитетът от 100 места за настаняване на бездомни кучета е непрекъснато запълнен, обясни д-р Тосева.

Според данните за работата на приюта за миналата година, заловени и настанени там са били 498 безстопанствени животни, като  482 са обезпаразитени, а 377 са кастрирани. 21 животни са осиновени, а други девет са под надзора на граждани. След кастриране и ваксиниране 356 четириноги са върнати на местата, от които са били заловени.

От приюта отчитат, че през последните години се наблюдава тревожна тенденция- живещи в съседни общини изоставят животните си на територията на областния град, тъй като има два работещи приюта и има кой да се погрижи за животните. Изоставят новородени кученца в кашони, карат от село животни и ги пускат в междублоковите пространства. Все по-често има сигнали за болни и умишлено наранени бездомни животни.

Д-р Тосева сподели, че очакват в Програмата за капиталови разходи на Община Добрич да бъдат заделени средства за ремонт на приюта.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама