Блокираните по пътя Равда-Несебър коли са изтеглени от Гражданска защита

15:10, 28 фев 18 25 1643 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Автомобилите, които бяха блокирани по пътя Равда-Несебър, са изтеглени от спасителни екипи на Гражданска защита. Отсечката е затворена за движение до разчистването на пътя. Сред блокираните по пътя имаше и семейство с болно дете, съобщи БНР. 

В област Бургас продължава да вали обилен сняг. Затворена за движение остава АМ „Тракия" в участъка Карнобат-Бургас. Затворени за движение са „Дюленският проход“, пътя Обзор-Слънчев бряг, отсечките Миролюбово-Каблешково-Ахелой и Равда-Несебър. Ограничения за товарни автомобили над 12 тона са въведени за „Ришкия“ и „Айтоския проход“. 

Сигнали за бедстващи хора няма постъпили, каза областният управител Вълчо Чолаков: "Има информация за 10 коли, които се намират в отсечката Каблешково-Ахелой. Работи се по освобождаването на автомобилите. Има и спрели автомобили между Равда и Несебър. Има дете след операция в един от автомобилите. По искане на майката е организирана евакуация на детето".

Четиричленното семейството, което затъна с автомобила си в преспите по пътя Кубрат-Русе, вече е получило помощ от кмета на село Беловец Есин Николова. Районът все още остава непроходим.

Вече второ денонощие роторен снегорин не е преминавал по пътя от Русе към Кубрат. Така хората от Червена вода, Ново село и Тетово на територията на Русенска област са в снежния капан. Това потвърди кметът на Тетово Невяна Атанасова: "С помощта на земеделска кооперация, на земеделски производители, с нашия трактор ние в селото си чистим, обхождаме си хората, които са на социален патронаж. Откъснати сме от света във всички посоки. Лъжат хората, че са пратили роторен снегорин още вчера да чисти".

Обстановката в страната в отделни райони остава усложнена. Препоръката към шофьорите е да шофират с повишено внимание и съобразена скорост.

Нови ограничения са въведени по пътищата в област Добрич, заради усложнената зимна обстановка. В община Генерал Тошево все още има откъснати села. Община Крушари е напълно блокирана в снега.

20 селища са без ток. В община Малко Търново има села, които са с прекъснато електрозахранване вече 2 денонощия. Три села в община Ардино остават блокирани, като достъпът до тях е невъзможен заради силно пресечения планински терен. 

Снежната покривка в района надхвърля половин метър. Машини се опитват да пробият преспите до селата Мак, Теменуга и Зимище, които са останали в плен на снега. Те се намират високо в планината и в момента достъпът до тях е невъзможен. Кметът Ресми Мурад каза, че хората там са запасени с хранителни продукти, но в други населени места е възможно доставките да бъдат затруднени.

Продължава обилният снеговалеж в област Стара Загора. Новата снежна покривка на места надминава 40 см. Четвъртък и петък ще бъдат неучебни дни в община Казанлък. 180 тира край Гурково и 80 на летището в Стара Загора изчакват отварянето на „Прохода на Републиката“, който е забранен за движение за коли с над 12 тона заради затворената граница с Румъния и снегонавяванията край Русе. Пред БНР кметът на Стара Загора Живко Тодоров съобщи, че цяла нощ техниката на концесионера е разчиствала основните улици в града, но неправилно паркирани автомобили пречат на работата им. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама