Американци показват иновации в генетиката в млечното говедовъдство в Добрич

09:50, 20 апр 18 25 556 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Приложим ли е американският модел на млечна ферма у нас? Това ще разберат български производители, които ще се срещнат с представители на американската индустрия в Добрич. Иновациите в генетиката в млечното говедовъдство ще бъдат представени на среща днес. Организатор е представителството на Американския департамент по земеделие към посолството на САЩ в София, съобщи БНР. 

За последните иновации в генетиката и развъдната работа в млечното говедовъдство в САЩ ще говори Джей Уейкър, президент и изпълнителен директор на националната асоциация на развъдчиците в животновъдството. Новите тенденции в храненето в млечното говедовъдство в САЩ ще представи Скот Йенсен от Университета на Айдахо.

Разисквания ще има и по темата за хранителните/фуражни рецепти със соя и соеви продукти за преживни животни за подобряване на производството на мляко, по която ще говори д-р Яни Кихая, регионален представител за Централна и Източна Европа на Американската соева асоциация. 

Животновъдите ще посетят семейна ферма за мляко в региона, където ще се състои и практическата част на форума, посочват организаторите. Там лекторите ще представят начините на управление на млечното стадо във фермата, развъдната работа и репродукцията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама