Шабла получава над 2 млн. лева за укрепване на крайбрежната ивица

13:10, 18 апр 18 25 557 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

2 062 000 лева за брегоукрепителни дейности по крайбрежната ивица ще предостави на община Шабла Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Средствата ще бъдат инвестирани в два обекта, съобщиха от крайморската община. 

Единият обект се намира в района на къмпинг „Добруджа“, за който са предвидени 1 892 000 лева. Другият обект, на който ще се извършва брегоукрепване, е в района на с. Крапец. Трансферната сума от 170 000 лева се предоставя за изработване на инвестиционен проект, предаде БНР. 

Заради собствеността на територията, в която ще се изграждат брегоукрепителните съоръжения, министерството ще изготви споразумение за трансфер с община Шабла. Този акт ще се предшества от промяна на Кадастралната карта и кадастралните регистри на града. 

Предстои и процедура за съставяне на актове за държавна собственост от областния управител на в Добрич, както  и други действия по придобиване на права на възложител по смисъла на Закона за устройство на територията от страна на община Шабла. Финансовият ресурс е одобрен от регионалното министерство след внесено искане от крайморската община.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама