Добрич отново без вода след авария на главен водопровод

14:40, 03 май 18 25 551 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Авария на главен водопровод остави жителите на Добрич без вода, предаде БНР. От дружеството, обслужващо областния град, са обяснили, че около 7 часа тази сутрин водоподаването в града е било спряно поради авария на магистрален водопровод.

Във връзка с това главният инженер на ВиК-Добрич Павел Павлов обяснява, че проблемите с водопреносната система и днес са много. Основният проблем е въпросната авария на улица "Димитър Ковачев". На мястото вчера е извършван ремонт, при който е свързан нов водопровод, което от своя страна е повишило налягането в цялата водопреносна система. Вследствие на това в старата мрежа са предизвиквани големи пробиви.

Стана ясно още, че болницата в Добрич е на практика без вода от вчера. По думите на директора на болницата Трифон Йорданов към момента с вода се захранва само хирургичният корпус, но налягането било толкова слабо, че водата достигала едва до четвъртия етаж.

От дружеството очакват аварията да бъде отстранена скоро и водоподаването да бъде нормализирано до следобед.

По-рано стана ясно, че от Комисията по енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще извършат извънредна проверка на ВиК дружеството в Добрич. Повод за проверката са честите аварии във водопреносната мрежа в областния град.

В тридневен срок ВиК-Добрич следва да представи на Комисията анализ на причините за нарушеното водоснабдяване, информация за предприеманите мерки и точен разчет за сроковете, в които ще бъдат реализирани мерките за нормализиране на ситуацията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама