Възможно е самоделка да е причинила взрива в Добрич, при който пострадаха пет деца (ОБНОВЕНА)

14:05, 04 май 18 25 505 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пет деца в Добрич са пострадали при взрив на бутилка с неустановена течност. Три от тях са настанени в многопрофилната болница в Добрич без опасност за живота, четвъртото дете е транспортирано в специализираната очна клиника във Варна, предаде БНР.

Децата, на възраст от около десет години, са играели в двора на Студентските общежития в Добрич. По думите на живеещата в същата сграда Стела Иванова, децата са намерили буркан, пълен с бяла течност, който по време на играта им се взривява.

"Просто са си играли зад блока. Намерили са отнякъде този буркан. Нас, живущите, ни съмнява, че е изкаран от мазите", каза Иванова.

По неофицална информация, съдържанието в буркана не е било от рода на познатите взривни вещества, по-скоро става дума за самоделка от тези, които използват запалянковците, съобщи ''24 часа''.  

"Две от децата са настанени в отделения по ортопедия и травматология с изгаряния по крайниците и едно от децата е настанено в отделение по неврохирургия с травма в областта на гръбначния стълб", обясни директорът на многопрофилната болница в Добрич д-р Трифон Йорданов.

От областната дирекция на МВР- Добрич, бяха локонични за случая с аргумента, че се провежда разследване и материалите трябва да бъдат предадени на Районната прокуратура. Добавиха, че е бил уведомен окръжният прокурор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама