Ще подменят падналия парапет на моста над бул. "Русия" в Добрич

08:50, 15 май 18 25 536 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Добрич започва подмяна на падналия парапет на бул. „Добруджа“ в района на моста над бул „Русия“, съобщи зам.-кметът по устройство на територията арх. Боян Коларов. Парапетът ще е с дължина 180 метра. За новото съоръжение ще бъдат изразходвани 43 000 лева, предаде БНР. 

Старият парапет падна и се разруши по време на бурен вятър през февруари, припомнят от общината. Мястото е опасно за пешеходци и е обозначено със сигнални ленти.

Предпазната ограда на булеварда ще бъде изградена от пана, дълги 2 метра. Те са от ново желязо с общо тегло 7,2 тона, поясни зам.-кметът. Той добави, че строително-ремонтните работи ще продължат няколко месеца. В най-интензивния период, когато се монтират паната, ще се наложи промяна в организацията на движение на булеварда. 

Предстои избор на изпълнител за ремонт на предпазната ограда на моста на бул.“Добруджа“, съобщиха от общината. Ремонт на парапета на моста на бул. "Добруджа" ще започне най-рано след месец. 

В момента работата е на фаза обявяване на процедура за определяне на изпълнител. „Движим се стриктно по закона за обществените поръчки“, коментира заместник кметът, арх. Боян Коларов. Елементите ще се подготвят предварително и след това ще бъдат монтирани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама