Предаваме на Унгария румънец, издирван за измама

18:05, 15 май 18 25 477 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжният съд в Добрич допусна да бъде предаден на унгарските съдебни власти румънски гражданин, издирван за измама с Европейска заповед за арест, съобщиха от пресцентъра на съдебната институция, цитирани от БТА.

Габриел Г. на 33 години е обявен за международно издирване със заповед, издадена от Околийския съд в унгарския град Егер. Според данните от разследването мъжът наел през май 2012 година автомобил от фирма като платил за това 1500 евро. След изтичане на договора,който бил сключен за три месеца,мъжът не върнал колата и останал в неизвестност.

Габриел Г. е задържан на ГКПП-Кардам на 5 май, а от 8 май Добричкият окръжен съд му налага мярка "задържане под стража". В днешното съдебно заседание мъжът даде доброволно съгласие да бъде предаден на съдебните власти в Унгария. Той декларира пред съда, че не се отказва от принципа на особеността, което означава, че унгарските съдебни власти могат да го преследват само за престъплението, посочено в Европейската заповед за арест,но не и за други деяния, посочват от пресцентъра на съда.Габриел Г. ще остане в затвора във Варна до предаването му на властите в Унгария.

Решението на Окръжния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама