Пресъздават три армии от Втората световна война в Каварна

09:40, 18 май 18 25 626 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Три армии от годините на Втората световна война ще оживеят в Международния ден на музеите – 18 май, в Каварна. Реконструктори от Регионалния клуб “46-ти пехотен Добрички полк” на Национално дружество “Традиция” в Добрич ще представят въоръжение, униформа и снаряжение на Българската армия от периода 1941-1944 година, Червена армия и Вермахт. 

Военно-историческата реконструкция на трите армии е организирана от Община Каварна и Историческия музей в крайморския град, съобщиха от регионалния клуб на възстановчиците. Те ще покажат униформи – оригинални и пълни копия, автентично снаряжение и оръжие – хладно и огнестрелно - стрелково и автоматично, използвано в годините на най-големия военен конфликт в световната история. 

Регионален клуб “46-ти пехотен полк” има богат международен опит от над 20 участия в класни военноисторически възстановки на темата „Втора световна война“ зад граница, предава БНР. Реконструктори от добричкия клуб са представяли Добрич и България в мащабни международни събития в Русия, Украйна, Чехия, Беларус, Естония. 

Представянето на трите армии в Каварна е от 18:30 ч. В Нощта на музеите – на 19 май, Община Каварна и музеят са подготвили и още една изненада за жителите и гостите на добруджанския крайморски град. В 17:30 ч. ще бъде открита изложбата “Антично въоръжение от първото хилядолетие преди Христа” с експонати от фонда на Регионален исторически музей – Шумен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама