Жилищна сграда в центъра на Добрич от два месеца няма нормално водоподаване

15:10, 28 май 18 25 586 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Собствениците на апартаменти в жилищна сграда на ул. ''Любен Каравелов'' 4 в централната градска част на Добрич от два месеца страдат от липсата на нормално водоподаване, предаде БНР.

За проблема алармираха живеещите в кооперацията с надеждата, че по този начин могат да принудят ВиК оператора в града да си свърши работата и да открие каква е причината за системната липса на вода.

В наскоро санирата и обновена жилищна сграда водата ежеднвено спира, а дори и да я има, налягането е толкова ниско, че не става нито за къпане, нито за обслужване на електроуредите, работещи с вода.

''От 2 месеца имаме нарушено водоподаване, но от 1 седмица нямаме почти нямаме никаква вода. От 3 дни няма капка вода. До 00:00 часа аз стоя, чакам да дойде, след 12 часа започва съпруга ми да дежури. Топля тенджера с вода, за да се къпем. Това е 21 век'' , споделя Желка Ганчева, живуща в блока.

През последните месеци град Добрич стана печално известен с непрестанните аварии по водопреносната мрежа, със стотиците жалби, които недоволните от лошата услуга и високата й цена граждани изпращаха не само до ВиК, но и до всички ангажирани институции. Самото дружество е водещо в черната статистика по загуба на вода, която достига до 85%, по ниската събираемост на сметките за вода и по задълженията си, които възлизат на над 30 милиона лева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама