Ще слагат автоматизирани системи за таксуване на синя зона в Добрич

19:00, 04 юни 18 25 532 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Допълнителни указателни табели за районите на синя зона в Добрич ще поръчат от общинското предприятие „Устойчиви дейности и проекти”, информира директорът му Калин Рачев. Планира се да бъде направен и линеен отводнител в долната част на големия паркинг на площад „Свобода”, където при всеки дъжд се събира вода на входа на паркинга, допълни Рачев.

Той припомни, че принципът на синя зона е самотаксуването. За тази цел работи SMS – номер. От момента на пускането на системата за SMS таксуване преди около година, до месец май, има регистрирано повишение на приходите от няколкостотин процента, заяви Калин Рачев. По думите му само за последния месец постъпленията от SMS –и е в размер на 800 лв. спрямо 200-300 лв. за предходните месеци. Обмисля се на паркинга на пл.”Свобода”, на паркинга на Стоматологията и на други знакови места в центъра да се поставят автоматизирани системи за таксуване, предаде ''Дарик''.

„Чрез самотаксуването се премахва човешкият фактор, а така всичко, свързано с него като недостатък отпада. Затова ще настояваме първоначално в централна градска част да се започне с въвеждането на такава автоматизирана система за самотаксуване” – коментира Рачев.

Той не скри, че има проблем с набирането на общински служители, които да работят в синя зона.

„Няма желаещи, защото целият гняв на хората се излива върху касиерите, които са там, за да си свършат работата” – коментира Рачев. За да предпазят служителите си от излишни конфликти и проблеми, от „Устойчиви дейности и проекти” са закупили мобилна камера, която се закача на ревера на служителя, който слага скоби на неправилно паркираните автомобили.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама