Остава удълженият срок за строителство в Каварна до края на юни

13:10, 13 юни 18 25 591 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Решението на Общинския съвет в Каварна да удължи срока за строителство край морето до края на юни остава. На извънредното си заседание днес съветниците не успяха да го отменят, след като колегите им от БСП са напуснали залата. Областният управител на Добрич поиска да бъде спазен законът и да не се допуска строителство по Черноморието.

Според закона за устройството на Черноморското крайбрежие, строителството по морето трябваше да приключи на 15 май. С решение на Общинския съвет в Каварна този срок беше удължен до края на месец юни. Областният управител на Добрич Красимир Кирилов поиска неговата отмяна. 

По думите на председателя на Общинския съвет в Каварна Красимир Кръстев, заради напускането на съветници от залата, заседанието се е провалило. "Поради това, че нямаме мнозинство, решението, което го взехме, отменя препоръката на областния управител или потвърждава се предното ни решение от 15 май, с което се удължава срокът", допълни той.

Кръстев заяви, че се очаква областният управител да внесе иск в Административния съд в Добрич за допуснатите нарушения от Общинския съвет в Каварна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама