Планират изграждане на нов православен храм в Добрич

18:05, 06 юли 18 25 610 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изграждането на нов православен храм в жилищен комплекс „Добротица“ в Добрич ще бъде обсъдено в понеделник на среща между кмета Йордан Йорданов и Варненския и Великопреславски митрополит Йоан в митрополията във Варна, съобщиха от община Добрич. Идеята за нов храм в един от кварталите на Добрич е на инициативен комитет. Тя датира повече от година и е подкрепена от кмета на града.

Архитектурният проект в идейна фаза е дело на арх. Петър Николов и се предоставя безвъзмездно в името на каузата. В Общия устройствен план е отредено място за новия храм, който ще се намира в центъра на комплекс „Добротица“.

Проектът предвижда храмът да бъде кръстокуполен със застроена площ от 220 кв. м. и да е разположен в парцел за озеленяване на църква, съгласно действащия подробно – устройствен план на жилищен комплекс „Добротица“. Сградата на храма ще бъде симетрична с камбанария и купол. Проектът е изработен в съответствие с изискванията на православния канон и в традициите на българската православна църква.

Предстои идейният проект да бъде одобрен от Митрополит Йоан. Храмът ще бъде изграден с волята и желанието на дарители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама