ВиК-Добрич е извършило проверка на блока без вода в кв. "Балик"

14:25, 11 юли 18 25 680 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Във връзка със сигнал, подаден от живеещите в блок №5 на ЖК „Балик” за недостатъчно налягане на водоподаването към последните етажи, ВиК-Добрич съобщава, че е извършило проверка.

На 10 юли 2018 година технически екип е установил, че водното налягане е в нормите, като единствено на най-високите етажи – седми и осми е по-слабо. Техническият екип е извършил всичко необходимо, за да може още в 16 часа на 10 юли и на последните етажи налягането да бъде в нормите, съобщават от дружеството.

От там отхвърлят като неоснователни подозренията за изключване на помпи с цел пестене на електроенергия. Достатъчно показателен е фактът, че към настоящия момент, подаваното от ВиК-Добрич количество вода е повишено с 15%, според анализ на период за последните три години, сочат от там.

"Необясними за нас остават опитите да бъде търсена медийна сензация, при това с изключително манипулирана и тенденциозна информация", пише дружеството. Като потвърждение посочва, че блок №5 на ЖК „Балик” има 4 входа, всеки с по 8 етажа. От проверката на място е установено, че по-слабо налягане във водоподаването има само на последните два етажа /7-и и 8-и/ т.е. засегнати са били 32 семейства, а не, както се твърди 144 семейства, което е близо пет пъти повече от действителното.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама