Осъдиха задочно добричлия за превишена скорост в Германия

14:30, 13 юли 18 25 519 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжният съд в Добрич призна финансова санкция, наложена в Германия на 35-годишния Д. Д. от Добрич. Той е бил глобен със 70 евро заради нарушение на разпоредбите за движение по пътищата.

Мъжът е бил санкциониран за това, че на 19 юни 2017г. като водач на лек автомобил с добричка регистрация, движейки се по федерална автомагистрала в посока Берлин, е превишил максимално допустимата скорост извън населени места с 24 км/час. Българският гражданин е пътувал със 104км/час при максимално допустима от 80 км/час.

Производството в Окръжния съд беше образувано след изпратено от федерална служба „Правосъдие” – Бон, удостоверение за прилагане на принципа на взаимно признаване на финансовите санкции, наложени в държави - членки на Европейския съюз.

Съдебният състав прецени, че не са налице основания за отказ от признаване и изпълнение на наложената санкция и мъжът следва да плати 192.65лв., равностойни на 98.50 евро - наложената глобата от 70 евро и 28.50 евро за направените разноски по производството в Германия.

Делото беше гледано в отсъствието на санкционирания добричлия, който не е бил открит на адреса му за призоваване. В проведеното задочно производство срещу него, той беше представляван от служебен защитник.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама