Провежда се фестивал на старинната музика в Каварна

13:20, 01 авг 18 / Култура 25 755 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Каварна ще се проведе Фестивалът на старинната музика, песен и танц „Stravaganza”. Това съобщиха от пресцентъра на Община Каварна.

Откриването ще се състои днес, 1 август, от 18.30 часа в Художествена галерия „Христо Градечлиев“ с изложба на Стефан Четроков. В настоящия момент няма друг арт форум, в който стиловото многообразие да е толкова богато - от мистичната Античност, през мрачното Средновековие и се стигне до пищността и богатството на Западно-европейския Ренесанс във всичките му течения.

В рамките на фестивала се провеждат концерти на изявени професионални изпълнители, множество образователни лектории, семинари, конференции, на които се дискутират стратегиите и методите за популяризиране и съхраняване на българското музикално-сценично творчество. Мероприятието ще продължи до 7 август.

Желанието на организаторите е „Stravaganza” от ежегоден национален форум да прерасне в международен фестивал, който да пресъздаде и приобщи българското и световното старинно културно наследство. „Stravaganza” е желано и дългоочаквано събитие, което носи в себе

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама