Намериха изчезналия Илия от Добрич, не искал да бъде открит

16:25, 07 авг 18 25 943 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

14-годишният Илия А., който е настанен в Центъра за настаняване от семеен тип в Добрич и беше в неизвестност от повече от 10 дни, е намерен от органите на реда, съобщиха Областната дирекция на МВР- Добрич.

Момчето е открито в неделя вечерта, 5 август, в Добрич. Как и къде – от полицията не отговарят.

„Срещу него няма извършено престъпление. Признало си е, че е водило скитнически живот. Спяло под тераси, в нещо като палатка. Илия знаел, че е търсен, но самият той не искал да бъде открит” – казва говорителят на полицията Стоян Стоянов.

Момчето е върнато в Центъра. Очаква се да посети Първо РУ на МВР с възпитател, за да даде показания Възпитателят към центъра Деян Костадинов днес по обяд не пожела да каже дали в момента Илия е в дома или не.

Заради множеството бягства от дома и скитничество отдел „Закрила на детето” в София го извеждат от дома му заедно с брат му близнак и ги настаняват възможно най-далеч - припомни още веднъж зам.-кметът д-р Емилия Баева. И посочи, че по закон близнаците не може да бъдат разделяни, въпреки че другото дете не създава проблеми.

Зам.-кметът каза още, че родителите на момчетата пожелали да ги вземат в дома си в София през лятната ваканция, но от отдел „Закрила на детето” в столицата не разрешили.

„Ние няма как да държим децата затворени, тъй като Центровете за настаняване от семеен тип са със свободен режим”, посочи д-р Баева. Тя каза, че с директора на дирекция „Социално подпомагане” в Добрич Магдалена Миткова ще осъществят връзка с отдел „Закрила на детето” в София, за да потърсят решение на проблема предвид честите напускания от Илия на дома.

14-годишният напуска центъра на 28 юли вечерта. След като не се прибира до 22 ч. , когато е вечерният час, е подаден сигнал в Първо РУ на МВР- Добрич, и е обявен за издирване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама