Сотир Цацаров набелязва в Пловдив спешни мерки по случая с палежа на тютюневите складове

07:17, 23 авг 16 25 837 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Главният прокурор Сотир Цацаров ще проведе днес работна среща в Пловдив за набелязване на спешни мерки по разследването на случая с палежа на тютюневите складове.

Както Пловдив Topnovini.bg писа, Окръжната прокуратура повдигна обвинения 44-годишния пловдивчанин Любомир Данчев за това, че на 20 август 2016 г. е запалил сградата на ул. "Екзарх Йосиф" 13, със значителна стойност, собственост "Р.И.П.А." ООД - Пловдив.

Пожарът се разпрострял и върху други сгради на ул. "Иван Вазов", собственост на същото дружество, на ул. "Капитан Андреев", чийто собственик се установява, и на ул. "Г. М. Димитров", където собственик на сградата е "Галакси Инвестмънт Груп" ООД - Пловдив. От деянието са последвали значителни вреди - престъпление по чл. 330 ал. 3 във връзка с ал. 2 точки 1,2 и 3 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

Любомир Данчев е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Той е без постоянен адрес, криминално проявен и до момента е осъждан многократно.

Разследването е в активна начална фаза, събират се доказателства за всички възможни версии за извършване на престъплението и се изяснява дали е налице съучастие. Ще се проверява дали привлеченият като обвиняем е бил склонен или подпомогнат от други лица при извършване на престъплението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама