Проверяват плажа до сарая на Доган в парк „Росенец“

07:29, 23 авг 16 25 888 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министерството на туризма ще извърши днес проверка на плажа в Отманли, намиращ се близо до новоизградения палат в парк „Росенец“, придобил обществена популярност като сарая на Доган. Това съобщи ресорният министър Николина Ангелкова по време на инспекциите на плажовете в Слънчев бряг.

Поводът е подаден сигнал от хора на Организацията за закрила на българските граждани (ОЗБГ), които са били гонени от въпросния плаж от охранители на обекта, които според информации са били от държавната НСО. Гардовете са казали, че плажът е частен и трябва да си ходят.

„Плажът не е нанесен на нито една карта, затова не може да се и нарече частен. Ще извършим внезапна проверка на място, за да установим дали в действителност има охранители, които забраняват достъпа до залива“, обеща министърът на туризма Николина Ангелкова пред журналисти в Слънчев бряг.

Припомняме, че случаят с новоизградения имот се разшумя след публикация на сайта „Биволъ“ от 14 април тази година. От медията разкриха, че общественият път до т.нар. сарай е преграден с бариера и се охранява, а държавните имоти на брега са с отрязан единствен достъп по суша. Луксозният дворец е построен с кредити от КТБ, взети от фирма от обръчите на Ахмед Доган, твърди сайтът за разследваща журналистика.

Няколко дни по-късно от Окръжна прокуратура-Бургас заявиха, че са се самосезирали по повод публикациите за имота и поставянето на бариера на пътя пред същия, препятстваща свободния достъп до държавно пристанище и плаж. По случая прокуратурата възложи извършването на проверка от Областната дирекция на МВР за изясняване налице ли са извършени нарушения. Резултати от тази проверка досега официално не се обявени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама