Близо 800 хил. лева за капиталови ремонти е заделила Община Велики Преслав

09:39, 23 авг 16 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Целеви средства и пари от местната хазна в размер на близо 800 хил. лева е заделила Община Велики Преслав за капиталови ремонти през тази година. Това съобщи за Topnovini.bg зам.-кметът на старопрестолния град Димо Бодуров.

С парите ще се финансират основни и частични ремонти на улици, полагане на водопроводи и подмяна на тротоарни настилки. В сумата влизат и 57 хил. лева за изграждане на ново пътна отсечка през жп прелеза край село Хан Крум.

Предстои основен ремонт на улиците “Патлейна”, “Александър Стамболийски”, “Панайот Волов”, “Пейо Яворов”, “Братя Миладинови” във Велики Преслав. Там ще бъде подменена и водопроводната мрежа и отклоненията за нея.

Две улици – “Никола Вапцаров” и “Христо Ботев” ще бъдат рехабилитирани в село Хан Крум.

Дейностите ще започнат с подмяна на подземната инфраструктура. Това е се налага, защото ще даде предимство на местната власт да кандидатства за финансиране на проекти по Оперативната програма “За развитие на селските район” за обновяване на ВиК мрежата в общината.

Три са фирмите, които ще ремонтират уличната мрежа във Велики Преслав и селата от региона. От местната администрация се надяват до края на август да сключат договори с избраните фирми и да започнат ремонтните дейности.

След приключване на ремонтите улица “Александър Стамболийски” ще бъде с изцяло подменен водопровод и нова асфалтова настилка. Отсечката е ключова за старопрестолния град. Тя започва от разклона на входа на Велики Преслав до бензиностанция “Петрол” и стига до пазара в централната градска част. Това е третият етап от ремонтните дейности по улица “Александър Стамболийски”, по която преминава основния поток от туристи, които влизат в Симеоновата столица  по направлението Варна-Шумен и Търговище.

Предвидените за ремонт улици ще придадат модерен облик на горната част на старопрестолния град. Района е отправна точка към Археологическия резерват.

С парите за капиталови ремонти ще се довърши реновирането на тротоар на улица в село Мостич.

Общината е готова с проекти за ремонт на улици във Велики Преслав и селата Златар, Миланово, Троица, Кочово, където ще се подменя и водопроводната мрежа. За тях ще се търси финансиране по Оперативна програма “За развитие на селските райони”.

Проектите ще бъдат внесени за одобрение в периода от 2 септември до 2 октомври.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама