Украински офицери опресняват английския си във ВВМУ

09:46, 23 авг 16 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Опреснителен курс по английски език за офицери и преподаватели от военноморския факултет на Одеската национална морска академия започна във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“. Програмата предвижда 120 ч. занятия по английски език за напреднали, входен тест и тест в края на курса по стандарта на НАТО STANAG 6001. Курсът ще се провежда от преподавателите от Департамента за следдипломна квалификация Станислава Иванова и Кирил Хаджиев, а заключителният тест от оторизирани преподаватели от Военна академия „Г.С.Раковски” – София.

Украинските офицери бяха посрещнати от началника на Департамента за следдипломна квалификация кап. ІІ ранг Желязко Николов, който направи кратък брифинг по програмата на курса и реда за провеждане на занятията и тестовете.

Мисията на програмата на НАТО за подпомагане на военното образованието (DEEP) е да допринесе за международната сигурност чрез професионализация на офицерския корпус, сержантите и цивилните служители от страни-партньори.Към август 2016 г. програмата DEEP е в активно сътрудничество с 13 страни: Афганистан, Армения, Азербайджан, Хърватия, Грузия, Ирак, Казахстан, Мавритания, Молдова, Монголия, Сърбия, Украйна, Узбекистан.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама