Един загинал и шестима в болница след катастрофата в Боаза

10:21, 23 авг 16 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Един мъж е загина, а шестима са ранени при вчерашната катастрофа в прохода "Баоза" край Търговище, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Шест от пътувалите в автобуса жени са настанени в МБАЛ-Търговище за лечение: 31-годишна жена от с. Камбурово, община Омуртаг – със сътресение на мозъка; 33-годишна жена от същото село – с фрактура на подбедрица; 43-годишна жена от с. Змейно, община Омуртаг – с фрактура на подбедрица; 54-годишна жена от гр. Омуртаг – с фрактура на носа; 36-годишна жена от с. Камбурово – с фрактура на носа; и 51-годишна жена от с. Стеврек, община Антоново – с комоцио.  Всички те са без опасност за живота.

24 пътници от автобуса са прегледани в МБАЛ-Търговище и са освободени за домашно лечение. На водача на автобуса е взета кръвна проба за химическо изследване. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Търговище.

Topnovini.bg припомя, че катастрофата стана вчера около 15 ч на пътя София – Варна в местността „Боаза“.

Правоспособният водач Г.Г., на 43 год., от гр. Шумен, управлявал товaрен автомобил „Ивеко Дейли“ с шуменска регистрация – фирмена собственост, в посока Шумен.

При десен завой той навлязъл в лентата за насрещно движение и се е блъснал в правомерно движещ се автобус „Мерцедес“ с търговищка регистрация-фирмена собственост, управляван от правоспособния водач И.И., на 59 год., от гр. Елена. Вследствие на пътния инцидент водачът на товарния автомобил е починал в МБАЛ-Търговище.

Служители на РС „ПБЗН“-Търговище са оказали съдействие със специализирана техника за освобождаване на един от водачите, които бил затиснат от управляваното превозно средство в резултат на инцидента, както и за евакуацията на пострадалите пътници от автобуса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама