Спецсъдът остави в ареста наркогрупата на Слънцето, действала в Слънчев бряг

10:43, 23 авг 16 25 942 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Специализираният наказателен съд остави в ареста Иван Митов-Слънцето и още шестима души, обвинени в разпространение на наркотици. Това съобщиха от пресцентъра на съда.

СНС разгледа искането от страна на Специализираната прокуратура за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо Иван Митов - с повдигнато обвинение за ръководене на организирана престъпна група, с участници Методи Зайков, Димитър Тодев, Петър Димитров, Божидар Станулов, Стойко Стоев и Марио Говедарев, като групата е създадена с цел държане и разпространение на наркотични вещества.

След преценка на събраните по делото доказателства, включително и показания на свидетелите, съдът счете, че е налице обосновано предположение за авторството на деянието спрямо всички обвиняеми лица, както и че е налице опасност да извършат друго престъпление, с оглед високата степен на обществена опасност на повдигнатите им обвинения. Ето защо съдът взе спрямо тях мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Определението подлежи на жалба и протест пред Апелативния специализиран наказателен съд, като в случай на такова делото е насрочено за 30 август.

Припомняме, че вчера главният секретар на МВР Георги Костов съобщи за залавянето на две групи за наркоразпространение, които са в основата на напрежение в Слънчев бряг. Едната група е ръководена от Любомир Славов-Мазния, а другата – от Иван Митов-Слънцето.

На 22 юли започват дейностите по задържането на групата на Любо Мазния, която е била ситуирана в Поморие, но е осъществявала престъпна дейност в Слънчев бряг. Единият от арестуваните е знаково лице от криминалния контингент на Поморие – Мартин Душев, познат като Барбарона.

Втората наркогрупа, чийто ръководител е Иван Митов-Слънцето, е софийска, но през летния сезон е разпространявала наркотични вещества в Слънчев бряг. Тя е заловена в курорта в периода 19-21 август. Наркобандата продавала дрога в елитни заведения в курорта и приоритетно в комплекс “Какао бийч”, съобщи главният секретар на МВР Георги Костов на брифинга с прокурори и шефове на полицията от Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама