Турската армия удари позиции на „Ислямска държава“ в Сирия

11:32, 23 авг 16 / Свят 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Турската армия е ударила в понеделник позиции на терористичната групировка „Ислямска държава“ и Кюрдската партия „Демократичен съюз“, крило на ПКК, в Сирия, съобщи Анадолската агенция.

По информация от военни източници в региона, пожелали анонимност, армията обстреляла с артилерия позиции на Даеш в Джераблус, както и позиции на Кюрдската партия „Демократичен съюз” (PYD) северно от Манбидж, близо до сирийската граница.

По-късно телевизия NTV съобщи, позовавайки се на информация от армията, че турската армия е обстреляла позиции на „Ислямска държава” в Северна Сирия днес, след като два снаряда от Сирия са ударили турския граничен град Каркамиш. Няма жертви при атаката.

Припомняме, че вчера външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу категорично заяви, че граничният район със Сирия трябва да бъде изчистен напълно от терористите от „Ислямска държава”.

Ударите на турската армия по позициите на терористите и кюрдските бойци идват два дни след атентата в югоизточния град Газиантеп, окървавил кюрдска сватба. При терористичния акт загинаха 54 души, 29 от които деца. По информация на турските власти атаката бе извършена от 14-годишно момче.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама