Общинският съвет не прие частна фирма да прави паркоместа в „Братя Миладинови“

12:12, 23 авг 16 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският съвет в Бургас отхвърли предложението за създаване на терен за паркоместа в комплекс „Братя Миладинови“. Това се случи на извънредна сесия днес, която имаше за цел да разгледа само казуса с докладната записка, входирана от общинския съветник Георги Дражев. Тя беше приета на заседанието на местния парламент през юли, но впоследствие областният управител на Бургас Вълчо Чолаков върна решението като незаконообразно. Така днес общинските съветници се коригираха, приемайки мотивите на губернатора.

Чрез докладната си Дражев предлагаше фирмата "Тандем 1991" да благоустрои за своя сметка терена в района на блокове 38, 39, 40 в „Братя Миладинови”, който е пропаднал вследствие на улягане на земни маси. Стойността на дейността бе изчислена на около 10 000 лв., като дружеството щеше да създаде 7 паркоместа. Срещу тези инвестиции се предлагаше 3 от паркоместата да бъдат ползвани от фирмата и нейните клиенти.

Областният управител на Бургас обаче е посочил, че докладна записката няма правно основание. От своя страна зам.-кметът по строителство Чанка Коралска посочи, че подобно инвестиционно намерение няма нужда да се гласува и че Общината работи усилено за увеличаването на паркоместата в града.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама