Главните готвачи на ресторантите в Каварна ще готвят по време на Миден и рибен фест

12:39, 23 авг 16 / Любопитно 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 2, 3 и 4 септември ще се проведе тазгодишното издание на Миден и рибен фест в Каварна, съобщи кметът на Каварна Нина Ставрева.  Фестът ще започне с изложба на жива риба на рибарско сдружение.

Първата вечер ще има концерт на млади рок изпълнители и група JEREMY?, която бе хедлайнер и на концерта за посрещането на първоюлското слънце на Камен бряг.

На следващия ден са предивдени иницианиви, които за първи път ще се реализират в рамките на този фестивал, посочи Ставрева. Това е семейната игра „С мама и татко за риба”, в която ще участват каварненски семейства, които ще ловят риба. Ще има работилници на морска тематика с участието на деца, моделиране на пясък, разходка с кану до нос Чиракман и обратно. Вечерта концерт ще изнесат Калин Вельов с неговата група „Тумбаито”. Всички жители и гости на морския град ще имат възможност да потанцуват на площад „Защитата на Каварна”.

На следващия ден отново ще има фитнес ден на централния плаж, моделиране на пясък, разходки с каяк. Вечерта изпълненията ще са на „Сладко и горчиво”.

Във феста ще се включат ресторанти от община Каварна. Те ще представят ястия от различни аквакултури. Отправена е покана към всички заведения на територията на общината. Очакваме техните главни готвачи да се включат с ястия от аквакултури, посочи кметът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама