Рокаджията Алис Купър се кандидатира за президент на САЩ

12:58, 23 авг 16 / Свят 25 259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Рок легендата Алис Купър обяви, че ще се включи в надпреварата за президент на САЩ, съобщават световните агенции.

68-годишният музикант обяви в понеделник, че стартира официално кампанията си за изборите, които ще се проведат на 8 ноември.

Мотото на кампанията му е „Проблемен човек за проблемни времена“.

В предизборния сайт на Алис Купър добре си дават сметка, че неговите шансове да стане новия стопанин на Белия дом са нищожни, предаде АФП, цитирана от БТА.



Идеите за промяна на Купър включват поставянето на Маунт Ръшмор, където са изваяни главите на четирима американски президенти, и лика на Леми Килмистър, починалия в началото на годината фронтмен на групата "Моторхед".

Ако стане президент, Алис ще настоява купюрата от 50 долара да носи лика на комика Граучо Маркс и да замени този на президента Юлисис Грант.

Засега кампанията на музиканта, който обича да поставя тежък грим около сините си очи, се състои в продажбата на продукти и в преиздаването на неговия хит от 1972 година "Elected". В един от куплетите на песента Купър уверява :"Всеки си има проблеми, но на мен лично не ми пука от нищо!"

Медиите отвъд Океана припомнят, че друг популярен музикант също проявява интерес към най-високата длъжност в САЩ. Става дума за рапъра Кание Уест, който по-рано обяви, че

ще се кандидатира за изборите през 2020 година.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама