Парите за летни ремонти в Шумен стигнаха за 36 улици

13:43, 23 авг 16 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 36 улици в Шумен са ремонтирани през лятото със заделените за тази година 200 хил. лева. Това съобщиха от общинската администрация в града.

За дейностите реално са платени 166 666 лева с ДДС.

Първоначално местната власт бе планирала това лято да се рехабилитират 52 улици в Шумен, но парите стигнаха за малко повече от половината.

Цялостно машинно преасфалтиране е направено на участъци по улиците „Страхил войвода“, „Владимир Вичев“ и„Княз Борис I“ в отсечката зад църквата „Свети Три Светители“. По останалите улици е извършено машинно и ръчно кърпене и възстановяване на тротоарни настилки.

Със средства от преходния остатък на капиталовата програма на общината за миналата година е извършено и преасфалтиране на отсечката от улица „Нанчо Попович“ до улица „Васил Друмев“ и е обновен тротоарът от южната страна на отсечката. Ремонтирана е улица „Август Попов“ в частта от „Димчо Попов“ до Трети участък. Ремонтните дейности са били планирани за 2015 година, но поради лошото време тогава не са извършени.

Малко над 90 хил. лева бяха заложени в бюджета на Общинското предприятие „Строителство и благоустройство“ за тази година за ръчни кърпежи и възстановяване на тротоарни настилки в Шумен. До момента са извършени ремонтни дейности по улиците и тротоарите на „Владайско въстание“, „Преслав“, „Вичо Атанасов“, „Капитан Калитин“, „Стефан Изворски“, „Добруджа“.

Работата бе спряна поради повреда на стария валяк, предоставен на предприятието за ползване.

“В общинския бюджет са предвидени 12 хил. лева за купуване на нов валяк за предприятието. Той ще бъде доставен до ден-два и до края на седмицата се очаква да започне ремонтът на гаровия площад”, съобщи управителят на предприятието Сергей Стойков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама