Последните 2 жилища на обвинения клошар за палежа на Тютюневият град също били запалени

16:12, 23 авг 16 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Привлеченият като обвиняем за палежа на тютюневите складове в Пловдив Любомир Данчев е обществено опасен, но и са открити подготвени предварително дрехи във вече подготвено за обитаване също изоставено жилище“, съобщи днес окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Самият Данчев не отрича съпричастността си, допълвайки, че му се случва това за трети път. Последните две жилища, които е обитавал също са запалени, показва проверката на пожарната. „Има очевидец, който е заснел с мобилния си телефон началото на палежа от първата сграда на четвъртия етаж. След оперативните действия е установено, че Любомир Данчев обитава същото жилище и целия етаж. Заключвал го е с катинар, достъп е имал само той“, допълни Попов.

„Според заявеното в официален разпит Данчев счита, че има някаква тегоба и е предчуствал, че нещо ще се случи. Според неговото описания в стаята е имало рогозка, дюшеци, пушил е цигари, които свива сам и после ги изхвърля в пепелник или в пластмасов кош“, каза още Попов. Клошарят има предишни осъждания за кражби и грабеж, последно е пуснат на свобода на 12 март тази година. „Според свидетелските показания на хората, които са го посещавали, Данчев дори е бранил своята територия с нож. В затвора е дисциплинарно наказан за държане на нож“, поясни Попов.  

„До момента в хора на разследването не се появил нито един свидетел, който да заяви, че се е усещало мирис на нафта или е имало син пламък. Призовавам хората, които твърдят, че е имало такъв мирис и цвят на огъня да изпълнят гражданския си дълг и да ни съобщат. Ще бъдат от необходимост за разследването“, завърши окръжният прокурор на Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама