В Рио блеснахме и с правописна грешка

18:01, 23 авг 16 25 3008 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
България се изяви и с правописна грешка на Олимпийските игри в Бразилия. По време на събитието на култовия стадион „Маракана“ в Рио де Жанейро, организаторите благодариха на участвалите атлети с изписване в червено на думата „благодарим“ на всеки един от олимпийските езици.

Явно обаче българското представителство на игрите е допуснало грешка, защото надписът на български е изписан с правописна грешка - „благодаримЕ“. Припомняме, че според българската граматика правилната форма за мн.ч. сегашно време на "благодаря" е "благодарим" без „е“ в края на думата. Подобно окончание при глаголите 1 и 2 спрежение се среща само в разговорния език и мерената реч.

По време на церемонията българското знаме беше носено от капитана на ансамбъла по художествена гимнастика Михаела Маевска. На спектакъла присъстваха президентът Росен Плевнелиев и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

България спечели три медала в Рио - сребърен от Мирела Демирева на скок височина и бронзови от ансамбъла по художествена гимнастика и от Елица Янкова в турнира по борба.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама