Търговски обект в Стожер създава опасност за живота и здравето на деца

18:07, 23 авг 16 25 814 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Директорът на училището в село Стожер Пламен Тодоров настоява да бъде преместен търговски обект, който се намира в центъра на селото. Той предлага обектът за продажба на скара да бъде в покрайнините на селото или да се изградят неравности за намаляване на скоростта.

Предложението си Тодоров внесе на последното заседание на Общинския съвет в Община Добричка в качеството си на общински съветник.

Пред медии той обясни, че има опасност от злополука, поради множеството автомобили, които спират до скарата, както и намалената видимост за транзитно преминаващите МПС по главния път през селото по пътя Добрич - Варна.

Автомобилите, които спират, предизвикват задръстване  и оставят само едно платно за движение. Според Тодоров, въпрос на време е да се случи непоправимото. Вече едно дете е било блъснато от автомобил, като за щастие, се е разминало само с уплаха. Имало е случаи на катастрофи.

Директорът на училището предлага също да се поставят  фотоволтаични знаци, които да предупреждават, че има опасност деца да изскочат на пътя.

Преди 8-9 години на същото място е убито дете. Нека не позволим това да се случи отново, апелира директорът. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама