С 2,5 млн. лв. обновиха стадиона в Бяла

18:46, 23 авг 16 / Спорт 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С напълно обновен стадион, реновиран по европейска програма за 2,5 млн. лв., посреща празника си град Бяла. Първото спортно събитие, на което той ще е домакин, ще е детският футболен турнир „Бяла Къп 2016“ с участието на 8 детски отбора със състезатели от набор 2006 г.

На 5 септември в обновения спортен комплекс „Черноморец“ще играят децата на домакините заедно с футболните отбори „Обзорче“ (Обзор), ДФК „Шампиони“ (Варна), „Черноморец“ (Балчик), „Калиакра“ (Каварна), „Добруджа“, „Спартак“ (Варна) и „Черно море“. За всички са осигурени награди. Очаква се сред гостите на турнира да са представители на Министерството на младежта и спорта и Българския футболен съюз.

Построен през далечната 1986 г., комплекс „Черноморец“ е изцяло обновен и модернизиран и предлага редица възможности за спортни активности не само на местните жители, но и на многобройните гости на курортното селище. Той разполага с две трибуни – централна и допълнителна, и почти двойно завишен капацитет в сравнение с първоначалните 400 седящи места. Днес централната има 515 седалки, 400 от които покрити с козирка, а допълнителната -185.

Тревното покритие на терена е напълноподменено, като размерите му са 105х72 метра. Благодарение на цялостното реновиране на стадиона, днес той може да се похвали и с чисто нова лекоатлетическа писта с дължина от 400 метра, шест коридора за бягане и тартанова настилка, напълно оборудвана за пълноценни лекоатлетически тренировки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама