Боян Петров и Андрей Ковачев са транспортирани във ВМА

18:58, 23 авг 16 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Алпинистът Боян Петров и екологът от Сдружение за дивата природа "Балкани" Андрей Ковачев са били транспортирани от Благоевград успешно във Военномедицинска академия в София (ВМА) след инцидента им днес, съобщава „Дневник“, като се позовава на източници от лечебното заведение. Лекарите все още оценяват състоянието им и ще съобщят какво е то по-късно.

Двамата пострадаха около 11:20 ч. днес, когато на главния път Е79 са били блъснати от Автомобил "Ауди" с италианска регистрация, управляван от 27-годишна румънка. Спешна помощ им беше оказана в Многопрофилната болница на Благоевград. Там следобяд бяха изпратени екипи от ВМА, за да следят за състоянието им и за подходящия момент за транспортирането им.

Петров и Ковачев са работили по екологичен проект и са броели прегазените животни на главния път Е79, където трябва да мине автомагистрала "Струма". По неизяснени обстоятелства аудито, което пътувало в посока Благоевград, в началото на лява крива се е отклонило надясно и е блъснало двамата на банкета. Те са без опасност за живота, но с наранявания, съобщиха от МБАЛ Благоевград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама