Варна очаква 14 ветрохода за финала на „Тол шипс“

20:14, 23 авг 16 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До момента участие във финала на черноморската регата „Тол шипс“, който ще е във Варна в началото на октомври, са потвърдили 14 ветрохода с близо 2000 души екипаж. Това съобщи председателят на организационния комитет кап. Тома Томов. Сред тях са руските гиганти „Крузенщерн“, „Мир“ и „Надежда“, както и по-малките „Витяз“, „Акела“, „Адвенчър“ и „Ариал“. От Румъния ще дойдат „Мирча“ и „Адорнате“, от Полша - „Погория“, от Италия - „Пандора“. Очаква се и шхуната „Атила“ от държавата Вануату.

В регатата ще участват и двата български ветрохода - „Калиакра“ и „Роял Хелена“. Със съдействието на община Варна вече са запълнени местата за практиканти на тях. Бизнесмени от Варна и София пък са си платили, за да плават на руските ветроходи „Мир“ и „Надежда“.

Около 90 са доброволците, които ще подпомагат гостуващите екипажи по време на престоя им във Варна. Градът за трети път ще е домакин на регатата, която започва на 8 септември от румънското пристанище Констанца. Първият състезателен етап ще е до Новоросийск. Следват преходи до Сочи и Варна, където ще е финалът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама