Дават ход на делото за атентата в Сарафово в спецсъда на 26 септември

21:05, 23 авг 16 25 254 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Процесът за атентата на бургаското летище Сарафово, при който бяха убити петима израелски туристи и българския им шофьор, започва в специализирания наказателен съд на 26 септември.

Казусът бе поверен на съдия Аделина Иванова чрез системата за случайно разпределение. В съдебния състав ще участват още съдия Виржиния Петрова и трима съдебните заседатели, съобщават от спецсъда.

След четиригодишно разследване прокуратурата прати задочно на съд Мелиад Фарах с австралийско и ливанско гражданство, както и Хасан ел Хадж Хасан с канадско и ливанско гражданство.

В обвинителния акт срещу тях е записано, че в периода 28 юни - 11 юли 2012 г. те са били съучастници и помагачи на атентатора Мохамед Хасан ел Хюсейни, предизвикал взрива на летището в Бургас на 18 юли 2012 г.

При терористичния акт бяха ранени бяха 35 души туристи от Израел. Фарах и Хадж Хасан са обвинени, че са действали с цел да създадат смут и страх в населението на България и Израел и са застрашили националната сигурност на страната. Двамата продължават да се издирват с червена бюлетина от "Интерпол".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама