В Италия заловиха афганистанец, завързан под български ТИР

21:10, 23 авг 16 / Свят 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Български ТИР, пътуващ за Германия, е бил задържан от италианската пътна полиция на автомагистрала А1, на територията на провинция Фрозиноне в областта Лацио, със завързан за рамата нелегален имигрант, съобщиха днес местни медии, цитирани от БНТ. 16-годишният афганистанец бил открит, след като в полицията били получени няколко сигнала от шофьори, видели краката на младежа да се подават под камиона.

Афганистанецът бил силно изтощен, премръзнал и полузадушен от изгорелите газове, изхвърляни от ауспуха. Той е настанен в педиатрична клиника в град Фрозиноне, където лекарите са констатирали продължително гладуване, обезводняване на организма и множество натъртвания и ожулвания по тялото.

Двамата шофьори българи, чиито имена не се съобщават, са разпитвани в продължение на часове от служители на Отдела за общи разследвания и специални операции на Централното полицейско управление във Фрозиноне. Те обяснили, че нямали представа, че возят нелегален мигрант.

Камионът е пристигнал в Италия с ферибот от Гърция в някое от южните италиански пристанища - Бари или Бриндизи. При засилените антитерористични мерки е малко вероятно младият афганистанец да е преминал границата, завързан за рамата на ТИР-а със стърчащи навън крака, както и да е оставен от шофьорите да пропътува повече от 500 км в това положение, привличайки лесно вниманието на автомобилистите по натоварената магистрала А1, обобщават италианските медии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама