130 хил. лева от капиталовата програма е разплатила Община Тервел

08:28, 28 юли 15 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бюджетът на Община Тервел за 2015 г. предвижда тя да направи инвестиции в общинска собственост на стойност 980 хил. лв. Сумата е разчетена за ремонти на сгради, пътища, обекти от градската среда, както и за проектиране и общо устройствено планиране, съобщиха от общинската администрация.

За първото полугодие на 2015 г. Общината е разплатила 130 хил. лв., които са разходвани за асфалтиране на алеите в кв. „Изгрев", за авансово плащане на част от сумата за медицинските кабинети в социалния център в с. Поп Груево, за съфинансиране на проекта за центъра за социални услуги в с. Нова Камена, за проектиране на ремонти за участъци от уличната и пътната мрежа в общината за нови кандидатствания.  

Към края на първото полугодие са били договорени и в процес на изпълнение останалите обекти по капиталовата програма на общината - основен ремонт на участък от пътя през с. Полк. Савово, подмяна на асфалтовата настилка на участъци от уличната мрежа на с. Орляк, вертикална планировка на кв. "Изгрев".

Не съществува опасност от неизпълнение или забавено изпълнение на инвестиционната програма на общината за 2015 г., уверяват от общинската администрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама