Швейцарският посланик ще слуша концерт на алпийски рог в Двореца в Балчик

19:39, 02 сеп 15 / Култура 25 548 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Посланикът на Конфедерация Швейцария Денис Кнобел ще гостува в Двореца в Балчик за концерт в рамките на второто издание на „Мюзик Кампус Балчик“. Това съобщи Жасмина Щалдер - ръководител на проекта „Мюзик кампус Балчик” и председател на сдружението „Култура край границата“. Концертът ще бъде на 7 септември и включва изпълнения на двама швейцарски изпълнители - Бруно Биери и Омри  Хасон, които ще свирят на алпийски рог и ударния инструмент ханк.

Второто издание на „Мюзик кампус Балчик” започна в държавния културен институт „Културен център „Двореца“ в Балчик, като тази година то събра около 40 млади музиканти и техните преподаватели. Форумът се провежда под патронажа на Националния културен институт и Асоциацията „Култура край границата”. Той включва майсторски класове и концерти.

Водещите преподаватели по струнни инструменти са арт директорът на фестивала Александру Гавриловичи от Берн, Швейцария, и проф. Чидем Иджил - ректор на консерваторията на университета за изящни изкуства „Мимар Синан” в Истанбул. Като преподаватели по цигулка, виола и чело, ще гостуват изпълнителите от „Аркадия квартет“ от Румъния, които ще изнесат концерт на 5 септември. Концерти ще изнесат и останалите преподавали, както и техните възпитаници. Александру Гавриловичи ще свири заедно с арфистка от Швейцария – Мари Тротман, която тази година активно е участвала в концертите за набиране на средства за реализиране на кампуса. На 4 септември участниците от Турция ще изнесат програма, под наслов „Турция – позната и непозната“, на която ще представят съвременната турска композиционна школа. Фестивалът започна с духов квинтет от София „Уинди“. Преди неговия концерт бе открита изложбата „Граница по памет”, която представя инсталации на четирима съвременни български автори - Правдолюб Иванов, Красимир Терзиев, Кирил Прашков и Иван Мудов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама