Проф. Виктор Чучков ще е председател на журито на конкурса "Надежди, таланти, майстори"

15:12, 03 сеп 15 / Култура 25 530 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проф. Виктор Чучков ще е председател на журито на ХІХ Международен младежки музикален конкурс „Надежди, таланти, майстори“, който ще се проведе в Добрич от 7 до 11 септември, съобщиха организаторите от Община Добрич. Конкурсът е под патронажа на кмета Детелина Николова.

Във форума ще участват 53 млади солисти инструменталисти от България, Русия и Турция, от които 2 клавирни дуа и 1 камерен ансамбъл. В петте конкурсни дни, разпределени по категории и възрастови групи, те ще изпълняват предварително подадените по регламент произведения. Освен състезателния дух, срещата между млади и различни творци ще им даде възможност за обогатяване на опита, придобиване на нови знания, за ценно общуване в атмосферата на камерната музика.

Световноизвестният български пианист, композитор и преподавател проф. Виктор Чучков ще ръководи журито. В състава му влизат още проф. Иван Димитров / цигулка /, който е концертмайстор на Виенските симфоници, проф. Божидар Ноев / пиано / - професор по пиано в Консерваторията в Инсбрук – Австрия, Маестро Деян Павлов / диригент /- главен диригент на Плевенската филхармония, Кремена Ачева /флейта/ - солист в Софийска филхармония и преподавател в НМУ "Проф. Любомир Пипков", София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама