С кметско готвене откриват Миден и рибен фест в Каварна

09:22, 04 сеп 15 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С традиционното кметско готвене ще бъде открито дванадесетото издание на „Миден и рибен фест 2015 г.“ в Каварна днес. В него ще премерят сили домакинът Цонко Цонев и колегите му - кметовете на Тутракан – Димитър Стефанов и на Елена – Дилян Млъзев.

Ястията им ще бъдат оценявани от жури с председател певицата Марияна Попова и членове д-р Здравко Георгиев и Желязко Железов – управител на хотел „Каварна“. 

За Добрич Topnovini.bg Цонко Цонев сподели в аванс, че ще приготви уникална рецепта - риба с бял сос с миди. Рибата, чийто вид не издава, а само обясни, че я има и като Средиземноморска, но той ще използва Черноморска, се приготвя в тиган. След това деликатен бял сос с миди се изсипва върху нея, като майсторлъкът е именно в това, както и в сервирането й. За соса Цонев ще използва бяло вино, майонеза, чесън и копър.

Според предварителната информация, Димитър Стефанов ще готви рибена чорба по Тутракански, а колегата му Дилян Млъзев – бяла риба по специална рецепта. 

Домакинът Цонев ще изненада присъстващите със суджук от миди. Победителката в кулинарното шоу Lord of the Chefs Сидония Радева, ще нагости присъстващите с паеля от миди.

В първата вечер на сцената ще излязат Дани Милев, Мариана Попова и Любо Киров. „Петте сезона“ и Тони Димитрова ще огласят площада в събота, а българската рок група „Krossfiere” ще закрие фестивала. Всички концертни прояви са с начален час 20,00 часа. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама