С кметско готвене откриват Миден и рибен фест в Каварна
09:22, 04 сеп 15
25
328
Шрифт:
Ястията им ще бъдат оценявани от жури с председател певицата Марияна Попова и членове д-р Здравко Георгиев и Желязко Железов – управител на хотел „Каварна“.
За Добрич Topnovini.bg Цонко Цонев сподели в аванс, че ще приготви уникална рецепта - риба с бял сос с миди. Рибата, чийто вид не издава, а само обясни, че я има и като Средиземноморска, но той ще използва Черноморска, се приготвя в тиган. След това деликатен бял сос с миди се изсипва върху нея, като майсторлъкът е именно в това, както и в сервирането й. За соса Цонев ще използва бяло вино, майонеза, чесън и копър.
Според предварителната информация, Димитър Стефанов ще готви рибена чорба по Тутракански, а колегата му Дилян Млъзев – бяла риба по специална рецепта.
Домакинът Цонев ще изненада присъстващите със суджук от миди. Победителката в кулинарното шоу Lord of the Chefs Сидония Радева, ще нагости присъстващите с паеля от миди.
В първата вечер на сцената ще излязат Дани Милев, Мариана Попова и Любо Киров. „Петте сезона“ и Тони Димитрова ще огласят площада в събота, а българската рок група „Krossfiere” ще закрие фестивала. Всички концертни прояви са с начален час 20,00 часа.
Добави коментар