Кметът на Елена победи в кметското готвене на рибния и миден фест в Каварна

08:22, 05 сеп 15 25 654 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Елена Дилян Млъзев е победителят тази година в кметското готвене, с което бе даден старт на дванайсетото издание не „Рибен и миден фест” в Каварна. Заедно с него готвиха домакинът Цонко Цонев и кметът на Тутракан Димитър Стефанов.

На Цонев помагаше петгодишната му дъщеря Зарина. Всеки от градоначалниците демонстрира кулинарни умения. Жури с председател певицата Марияна Попова оцени произведенията им.

Цонко Цонев изненада гостите на феста със специалитет, който досега не е приготвял пред публика – лефер на туч, с бял сос, който съдържа копър, чесън, майонеза, бяло вино, сол и малко дивисил. Накрая той добави и ядки от миди, разделени на две. Освен това, домакинът на феста приготви и суджук от миди на скара.

Колегата му от Тутракан заложи на рибена чорба от няколко вида – шаран, бяла риба, мряна, подправена със зелено грозде и други зеленчуци и билки.  Градоначалникът на Елена Дилян Млъзев приготви бяла риба с панировка по кметски, тъй като към рецептата е добавил и малко бира.

Каварненци и гости на града опитаха от паелята с морски дарове, приготвена от победителката в кулинарното шоу Lord of the Chefs Сидония Радева.

Светлин Танчев – председател на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове, направи официалното откриване на Миден и рибен фест в Каварна. Той се качи на сцената, заедно с тримата градоначалници на Каварна, Тутракан и Елена,  за да обявят началото на дванадесетото издание на фестивала. По време на визитата си в Каварна Танчев се срещна с кмета на общината Цонко Цонев и беше сред първите посетители на новооткрития зелен покрив на НЧ „Съгласие – 1890“.   Той сподели, че е впечатлен от града, сградата на общинска администрация и кабинета на кмета, който е уникален със своите експонати от „Музея на Кметъла“.

В първата вечер на сцената на площада пяха Дани Милев, Мариана Попова и Любо Киров. „Петте сезона“ и Тони Димитрова ще огласят площада тази вечер, а българската рок група „Krossfiere” ще закрие фестивала в неделя. Всички концерти са с начален час 20,00 часа, а мястото – откритата сцена на централния площад.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама