Предизборни ангажименти на кандидата за кмет на община Тервел Живко Георгиев за общинското образование

10:28, 08 окт 15 / Политика 25 610 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
               Образованието е тема, с която често се спекулира. Общините не могат да заместят липсата  на последователна и ефективна държавна стратегия в образованието, но могат да подобрят условията, в които се възпитават децата. Осъзнавайки напълно отговорностите си, както и опирайки се на досегашния си опит, през следващите четири години планираме следните дейности:

               Инвестиции в материалната база: обновяване на физкултурни салони и спортни

 площадки в училищата; подмяна на мебели и съоръжения за игра и занятия в детските градини; работа по материалната база за извънкласна работа – в общински детски комплекс, в читалищата, в училищата. Създадохме и подкрепихме много нови и различни школи и състави, подкрепяхме и ще продължим да подкрепяме децата, младите хора и специалистите, които работят с тях. Деца от Тервел често са носители на призове и награди, което в голяма степен е следствие на провежданата през последните години политика на Община Тервел да влага много средства за работа и изяви на деца и ученици. В читалището в Тервел ще подкрепим създаване на школа за музикални инструменти;

           Инвестиции в квалификация на педагогическия персонал: ще продължи провеждането

на започналите през 2014 година обучения на директори и педагози от общински детски градини; ще се стимулира квалификацията и кариерното развитие на педагози и директори от общински детски градини и училища , ще се постави акцент върху усвояването на интерактивни методи за работа с децата, за да се повиши интересът на учениците към училищния живот.

           Проектни дейности в образователната сфера: проекти за образователна интеграция

на деца и ученици - споделяме схващането, че развитието на децата зависи в голяма степен от това, училището да е интересно и увлекателно място за тях; проекти за ограмотяването на младежи, напуснали училище и/или квалификационни курсове за придобиване на професионални знания и ключови компетенции- приоритет, основаващ се на идеята, че образованието и квалификацията са основни инструменти за повишаване личния статус на всеки човек; обмен на добри педагогически практики на общинско, национално и международно ниво.

ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО – ДРУГА „БОЛНА”ТЕМА, КОЯТО ЗАСЯГА ОБЩИНИТЕ

            И в тази сфера общините и хората страдат от липсата на реформи и пороците на системата. Ако някой кандидат за кмет в малка община твърди, че ще създава модерни болници с квалифицирани млади лекари, то това значи, че той говори невъзможни неща.Това, което направихме и със сигурност можем да надградим за общинското здравеопазване е следното: След като изградихме и оборудвахме нов медицински център в гр.Тервел, ще продължим работата си с предоставяне на медицински услуги от центъра в селата в общината;Ще съдействаме за успешен край на вече започнатото от Министерство на здравеопазването начинание за изграждане на филиал на центъра за спешна медицинска помощ в гр.Тервел в крило от неизползваната  част на болничната сграда;Създадохме нови медицински кабинети в селата Коларци, Нова Камена, Поп Груево и за личните лекари в гр.Тервел.Ще продължим с благоустрояването на здравните служби в селата на Общината;Ще обновим материалната база на детската ясла в гр.Тервел;Ще осигурим финансиране за разширяване на дейността на училищните здравни кабинети;Ще продължим финансирането на създадената през 2011 г. общинска програма за превенция на детското здраве – профилактични зъболекарски прегледи за учениците и дейности за превенция на гръбначни изкривявания, затлъстяване и дефекти на зрението в детска възраст;Ще търсим вариант да предоставим за ползване втори и трети етаж от крилото на болничната сграда за инвестиция в здравни услуги. Стремим се обаче към достъпни за гражданите на общината услуги, а не към такива, които се предоставят посредством частно финансиране (например хосписи), тъй като в този тип заведения таксите са в размер от близо 1000 лв. месечно и  нашите съграждани не могат да си позволят да ползват такива услуги.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама