Шофьор на фирма от Добрич е сред пострадалите при верижната катастрофа на "Витиня"

17:48, 08 окт 15 25 609 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Камион на „Салати Веселина“ е сред засегнатите от тежката верижна катастрофа в тунела Витиня, научи Добрич Topnovini.bg.

Управителят на „Веселина Трейд“ ЕООД Димитър Димитров съобщи, че шофьорът на камиона е със счупен крак. Той е на около 35 години. Звучал е много изплашен, обясни Димитров. „Слава богу, в добро състояние е и има само счупен крак", каза още той.

Шофьорът му разказал, че видял, че пред него автомобилите в тунела са спрели. Той също спрял, но малко след това бил блъснат отзад. Предполага се, че ударът е бил от камион, защото е бил много силен. Колата на добричката фирма е била силно смачкана и отпред и се е наложило кабината да бъде рязана, за да извадят шофьора.

Пострадалият водач бил откаран в ботевградската болница, но тъй като там нямало хирург, се наложило пострадалият шофьор с такси да пътува за София. Там на изхода на столицата го е чакал представителя на фирмата, за да му окаже съдействие и да го откара в болница, каза Димитров.

Верижната катастрофа, в която са участвали над 30 автомобила, е станала в посока Варна по автомагистрала „Хемус". Катастрофата е образувала и километрично задръстване. От АПИ уточниха, че движението в района е спряно. Превозните средства се пренасочват по обходен маршрут по стария път между София и Ботевград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама